013-13 08 77info@horecawear.se

Sika kockskor

Sika kockskor:  Sköna skor i köket

 

Det danska skoföretaget Sika har producerat yrkesskor för restaurangbranschen i snart 150 år. Sika har genom åren fokuserat på att producera kockskor i utformning och materialval för bästa skokomfort under hela arbetsdagen. Det har resulterat i väl utformade skor med löstagbara innersulor i olika lager och material, samt stötdämpande och halkresistenta yttersulor, vilket är väsentligt i ett restaurangkök. Bäst är att ha två eller flera par kockskor att växla emellan.

Sika arbetar med Permair® läder i ovanlädret. Permair® läder innebär äkta läder som preparerats för att få en speciell mikroporös yta som tillåter luftcirkulation – eller med andra ord hämmar fotsvett. Permair®läder är också vattenavvisande, samt berett för att tåla fläckar och nötning.

Är du restaurangägare är det en god investering att förse medarbetarna med bra kockskor. Rätt utformade kockskor hjälper till att minska olycksfallsrisken på grund av t ex. spillt vatten, fett, eller hala golv i restaurangköket. Sköna skor ger också gladare medarbetare …

 

Några råd när du ska köpa kockskor:Skärmklipp Sika öppna kockskor

 • Man ska kunna röra på tårna när man sätter på sig kockskorna, det ska finnas utrymme när foten sväller under arbetsdagen.
 • Kockskor bör vara mjuka och ha stötabsorberande sulor för bästa avlastning av kroppsvikten.
 • Hela kockskor ska sluta åt runt foten och över hälen.
 • Kontrollera att inläggssulorna är löstagbara och tvättbara.
 • Kockskor ska ha halksäker yttersula.
 • Tänk på att kroppsvikten ska fördelas över hela foten under arbetsdagen. För hög hälhöjd belastar enbart framfoten.

 

Att mäta sin skostorlek:

 • Tag en penna och placera ett A4-ark på golvet med kortsidan mot en vägg/list. Ställ dig med en fot i taget på papperet med hälen dikt an mot väggen/listen.
 • Markera där du har din längsta tå.
 • Mät nu antal centimeter mellan papperets kant till markeringen och se efter i tabellen nedan vilken skostorlek du har.
 • Mät avståndet från papperskanten till sträcket, titta i tabellen nedan vilken storlek som passar dig.
 • Får du olika mått för respektive fot, gå efter det största måttet. Avrunda siffran uppåt till närmsta storlek. Tänk också igenom vad för slags strumpor du ska ha i skorna (tunna, tjocka).

 

 

Måttabell  Sika skostorlekar 
Skostorlek 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 37 48 49
Centimeter 23,3 24,1 24,7 25,3 26,1 26,8 27,4 28,1 28,7 29,4 30,1 30,7 31,3 32,1 32,7

Restaurangklader.com produceras av HoT Solutions AB – Allt för restaurangen!  Vi erbjuder restaurangkläder 7/24 i vår e-butik Kockkläder.se

 

Kontakta oss på RESTAURANGKLÄDER

Vi på restaurangkläder svarar på dina frågor inom några minuter under arbetstid. 09.00-16.00 Måndag-Fredag