013-13 08 77info@horecawear.se

Serveringskläder

Serveringskläder är en del av ditt restaurangkoncept

 

Serveringskläder signalerar att bäraren är ett ansikte utåt, agerar för sin arbetsplats och är en del av den service restaurangen erbjuder.Segers_serveringsjacka

Enhetlig klädsel för serveringspersonalen är en gammal tradition. Förr i tiden, när endast män serverade på ”finare” restauranger, bar de ofta frack med svart väst och svart fluga. Den svarta västen lever kvar med drag av mörk kostym-västar, med eller utan slag. Givetvis är den uppdaterad efter vår tid och finns för både damer och herrar.

Den klassiska yrkesklädseln för en servitris är annars svart kjol och en vit överdel – vit blus eller vit serveringsjacka. För en servitör svarta byxor och vit skjorta eller vit serveringsjacka.

Med exempelvis olika axelklaffar, knappar mm. förmedlades hur hög befattning bäraren hade inom sitt yrke. Idag är detta inte lika strikt längre, men den klassiska serveringsdräkten lever kvar, om än i modernare former. Från vitt och svart till helsvart, och idag i snart sagt alla färger och former, har serveringsuniformen blivit allt ledigare och markerar gärna den inriktning man har valt för sin restaurang.

Tygkvaliteten viktig: Tygkvalitet med inblandning av polyester gör serveringsjackorna slitstarka och tåliga för tvätt upp till 85°C. Vissa modeller finns också med stretchinblandning, något som alltfler uppskattar, och dessa kan också tvättas upp till 85°C.

Brodyr: Varje modell av Segers serveringsgjackor kan beställas med brodyr av logotyp och/eller medarbetarens namn.

 

Segers serveringssjackor – med lång ärm och 3/4-ärm, som skjorta med kort ärm

Segers serveringsvästar – med eller utan slag

 

Restaurangklader.com produceras av Horeca Wear!

Vi erbjuder restaurangkläder 7/24 i vår e-butik Kockkläder.se

 

Kontakta oss på RESTAURANGKLÄDER

Vi på restaurangkläder svarar på dina frågor inom några minuter under arbetstid. 09.00-16.00 Måndag-Fredag