013-13 08 77info@horecawear.se

Segers kockrockar

Segers kockrock – nyhet i mer än 50 år!

1032_000-22

 

Segers har levererat funktionella och snygga arbetsplagg till svenska kockar i mer än sjuttio år. Respekt! Det som började i liten skala i Borås på 40-talet är nu en industri med egna fabriker i tre länder. Med åren har Segers vidareutvecklat snitt och tygkvaliteter. 1963 kom man fram till den optimala, klassiska kockrocken. Segers lanserar fortfarande samma modell, och den känns lika ny än idag. Varför ändra på det som redan är perfekt? Men självfallet finns det många variationer att välja emellan, som lång eller kort ärm, dammodeller med figuranpassad skärning och även lite smalare skärning för män, tufft snitt i denim m m.

Färgvalet:  Vitt är den tidlösa färgen för arbetsklädsel i restaurangköket. Vitt reflekterar värme mest effektivt. Vitt ger också ett bländande rent intryck. Välj kockrockar i vitt både i helbomull och i polyester/bomull. Det finns också en hel rad färger utöver det klassiska vita: Vitt med svart kant, svart med vit kant, blå denim, kockrockar i helsvart eller kockrockar i rött, grönt, blått, gult och ett antal färger till. Till och med rutiga kockrockar finns …  Därtill olika tillbehör som kockknappar i olika färger och material, knappband, axelklaffar, brodyr. Mer eller mindre vartenda restaurangkoncept kan numera matchas med Segers kockrockar. Kul.

Funktion i fokus:  Både vettiga och snygga arbetsplagg i proffsköket är målsättningen för Segers restaurangkläder. Den klassiska kockrocken från Segers har långa ärmar som skyddar mot stänk och brännskador när man sträcker sig över ugnar eller spisar. Tyget ligger i omlott över bröstet vilket ger dubbelt så tjockt tyg mitt fram. Det är en snygg skärning som

också skyddar dig för heta stänk, dessutom kan du knäppa den åt båda hållen. Det sista är behändigt om du får fläckar (och det får du ju …) . Kortärmade kockrockar har också omlottlagt tyg över bröstet.

Material:  Segers kockrockar tillverkas både i 100 procent bomull och i en stark polyester/bomull-blandning. Båda materialen andas och är sköna att bära. Gemensam nämnare för materialen är att de är slittåliga och håller för många tvättar. Segers sätter en ära i att producera kockkläder som verkligen klarar detta.

I bassortimentet av Segers kockrockar används ofta satin- eller twillvävt tyg i en blandning av 65 procent polyester och 35 procent bomull. Det gör plaggen hållbara och att de tål tvätt upp till 85°C. Plaggen sys med polyestertråd för att sömmarna ska bli så slitstarka som möjligt.

 

Knapparna är också viktiga. De klassiska kockrockarna från Segers har kulknappar som tas loss vid tvätt. Segers syr också enkelknäppta skjortor med dolda tryckknappar. Kockrockar som ska tåla industritvätt har knappar av nylon, som är genomfärgade för att färgen inte ska kunna nötas bort oavsett antal tvättar.

 

Vad ska man tänka på vid köp av kockrock?

  • Bra kvalitet i tyg och finish som står emot slitage och tvätt.
  • Kockrockar ska kunna tvättas i hett vatten, 60–85°C. Detaljer, t ex. knappar, ska antingen kunna tas bort inför tvätt eller kunna klara maskintvätt.
  • Att ha flera uppsättningar kockrockar i hög kvalitet lönar sig i längden.

Restaurangklader.com produceras av Horeca Wear!

Vi erbjuder restaurangkläder 7/24 i vår e-butik Kockkläder.se

 

Kontakta oss på RESTAURANGKLÄDER

Vi på restaurangkläder svarar på dina frågor inom några minuter under arbetstid. 09.00-16.00 Måndag-Fredag